Oplev Lean i praksis, helt tæt på.

 I samarbejde med Kompetenceforum, tilbyder vi professionelt arrangerede oplevelsesture til Japan.

 Kompetenceforum har i over 10 år, arrangeret jævnlige Kaizen studieture med japanske samarbejdspartnere.

På disse ture oplever du Lean i verdensklasse i den kultur, hvor det blev udviklet.

Her i Europa og vesten er Lean arbejdet i høj grad været domineret af den amerikanske management tilgang. Den oprindelige  praktiske tilgang og værktøjsbrug er nedtonet i en sådan grad, at man kan tvivle på effekten. Dette har netop været en af de største motivationer for at arrangere ture til Japan, hvor individet samt kultur og værktøjer er i fokus. 

Vi ønsker med Kaizentour, at sætte fokus på det oprindelige og basalt praktiske  i Lean.  Kun derved tror vi, at  man kan opnå den samme effekt, som metoden har vist i Japan.

 

 Mød Lean i verdensklasse hos Japanske virksomheder.

 

På en KaizenTour er der 4- 6 virksomhedsbesøg. Et besøg foregår oftest ved at virksomheden giver en samlet introduktion til virksomheden og dets arbejde med procesoptimering. Herefter er der en guidet rundtur – gerne i mindre grupper- og der afsluttes med QR session med virksomheds repræsentanterne.

Du vil opleve en stor åbenhed og have mulighed for at drøfte forskellige udfordringer, med virksomhedernes repræsentanter.

Efter hvert besøg følges der op i gruppen, med en drøftelse af ” hvad man kan tage med hjem fra besøget”.

De besøgte virksomheder skifter fra tur til tur, afhængig af deltagernes interesseområder der afdækkes inden arrangeres endeligt planlægges.
Dermed sikres det at alle deltagere får størst muligt udbytte og fagligt indhold.

 

Her er nogle eksempler på lokale besøg:

Nissan - automatisering med stort A

Fabrikken producerer alle Nissans motorer og er gennem automatiseret. 95 pct af produktionen er automatiseret, idet alene eftermontagen på motorblokkene involvere mennesker. Takttiden for alle produktions - processer er 1. minut

Gå Gemba walk hos Toyota

Motomachi fabrikken er en ud af 6 Toyota fabrikker i Toyota City. Den er grundlagt i 1959. Fabrikken har ca. 8.000 ansatte og producerer omkring 80.000 biler årligt. Fabrikken betragtes som en moderfabrik for Toyota og træner således medarbejdere fra hele verden i TPS

Kaizan på TOTO

TOTO Japans største producent af sanitet i form af toiletter, vaske mv. TOTO er specielt kendt for sit omfattende arbejde med inddragelse af medarbejdere i kaizen arbejdet. Man har over 800 medarbejderforslag
månedligt

Det er selvfølgelig individuelt hvad der betragtes som en turs højdepunkter, men vi sikrer at der er relevant indhold for alle deltagere.

 

 Se mere og reserver din tur her: Kaizen tur i Japan (kaizentour.dk)

Mød den kultur der skabte Lean.

Den Japanske kultur er noget helt særlig at opleve. Vi vil helt naturligt,  også bruge lidt tid på at besøge f.eks. Japanske templer og opleve bylivet i Tokyo. 

Mange tror at kaizen er udviklet som et Lean begreb. Sandheden er at kaizen ligger dybt i den japanske kultur. At praktisere Lean på den rigtige måde kræver således lidt indsigt i den kultur der skabte det.

Udviklingen og brugen af Lean bygger i bund og grund på  den japanske kultur. Eksempelvis  er tallet 5 et "godt tal" - derfor 5 Why og 5S. På KaizenTour lægger vi vægt på at deltagerne får et indblik i den japanske kultur og tankegang.

 

Seminarer på KaizenTour 

Med henblik på at opfylde deltagernes ønsker er det på nogle ture indlagt mini seminarer til at belyse emner der ikke umiddelbart kan belyses ved virksomhedsbesøg mv. Disse seminarer varetages af japanske eksperter med engelsk oversættelse. Seminarerne har typisk en varighed af 2 timer med oplæg om diskussions mulighed. Nedenfor er eksempler på afholdte seminarer:

Lean og innovation

En gruppe ønskede fokus på innovation og Lean. For dem arrangerede vi et seminar med den der havde haft ansvar for udviklingen af Lexsus hos Toyota.

Et praktisk indblik i TPD- Toyota Production Development.

Tøv ikke; kom med på vores næste Kaizen tur til Japan!

Forårstur: Ankomst Tokyo Japan d. 14. april. Afrejse d. 21. april 2024         Efterårstur: Ankomst Tokyo Japan d. 29. september. Afrejse d. 6. oktober 2024

Specielt arrangerede ture for lukkede grupper, kan arrangeres efter aftale.

Program eksempel (tilpasses deltagernes ønsker):

  • Dag 1: KaizenTour start Narita Tokyo /Sightseeing Tokyo.
  • Dag 2: Seminar om TPD / Virksomhedsbesøg Nissan Motors Yokohama (fokus på automasion) Shinkansen til Nagoya ( kik til Fuji bjerget).
  • Dag 3: Doujo workshop med erfarne Toyota eksperter ( Lær at tænke forbedringer som en japaner). 
  • Dag 4: Besøg Toyota Motomachi plant (fødselsstedet for TPS) / Toyota Techno Museum ( hvor det hele startede i Nagoya)
  • Dag 5: Besøg Tokai Shinei Electronings. Verdensberømt for sit 5S arbejde. Samt TOTO med fokus på kontinuerlige forbedringer. 
  • Dag 6:   Sightseeing Kyoto og retur til Tokyo med shinkansen
  • Dag 7:   Afgang København 

Pris 33.900 kr. pr person.

 
Prisen omfatter transport i Japan, studiebesøg, træningsdage med Toyota eksperter, hoteller, alle måltider på nær et aftensmåltid ( I skal prøve at gå ud på egen hånd), fælles sightseeing, og engelsktalende japanske guider.

Prisen omfatter ikke det der ikke er nævnt ovenfor, herunder bl.a personlige udgifter, rejseforsikring og transport til og fra Japan.

Det bemærkes at turen starter i Tokyo, hvorfor deltagerne selv har ansvar for gyldigheden af personlige indrejsedokumenter- herunder evt krav om vaccinationsattester.

Prisen er excl. Flytransport til og fra Japan, der fås fra 7.000 kr. retur.

Indrejse kravene til japan er blevet lempet væsentligt. Lige nu kræves blot gyldig Covid 19 attest samt visum – der fås i lufthavnen.

Ved tilmelding betales et depostium på 6000 kr. Det resterende beløb forfalder 2 mdr før afgang.

Ved afmelding indtil 2 mdr før afgang betales det indbetalte beløb fuldt tilbage. Ved aflysning betales
det indbetalte beløb fuldt tilbage.

 Se mere og reserver din tur her: Kaizen tur i Japan (kaizentour.dk)